O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-1




Σημαντικό βαθμό στη Λέσβο «τσίμπησε» ο ΑΟ Χαλκίς, που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και να κρατήσει την ισοπαλία.
Το κακό για τη Χαλκίδα είναι ότι ο Μπαλού αποχώρησε τραυματίας και μάλιστα πολύ νωρίς και με την επιστροφή της ομάδας στην Εύβοια θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Βραζιλιάνου άσου.
 
Οι δύο ομάδες ερχόντουσαν από νίκες, καθώς την προηγούμενη (8η) αγωνιστική η Χαλκίδα είχε νικήσει με 2-0 στην έδρα της το Άργος, ενώ ο Αιολικός είχε περάσει με διπλό (1-2) από τον Ταύρο κόντρα στον Φωστήρα.
Ο Αιολικός από το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα κινητικός και γρήγορος από τη μέση και μπροστά. Στα μετόπισθεν έδειχνε να ...μπάζει και να έχει κενά και η Χαλκίδα προσπάθησε να τον χτυπήσει στην κόντρα, αλλά έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική διότι η ομάδα της Λέσβου επιθετικά είναι αρκετά αξιόλογη.
Τελικά η ελαφριά υπεροχή που απέκτησε ο Αιολικός με τη σέντρα ...καρποφόρησε στο 14', με τον Ευσταθίου να κάνει το 1-0 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Λίγο νωρίτερα, η Χαλκίδα όπως προαναφέραμε στάθηκε άτυχη, όταν ο Φάμπιο Μπαλού αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.
Στο 27' όμως η Χαλκίδα αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια. Μετά από επέλαση του Σκαθαρούδη, έβγαλε μία σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο μίστερ γκολ και πρώτος σκόρερ του ΑΟΧ Δημήτρης Βεζιρτζόγλου με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ έκανε το 1-1.
Λίγα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Αιολικού Ζαχαρής έσωσε την εστία του, ύστερα από δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ντελέκου.
Μετά το ημίωρο ο Αιολικός δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους Χαλκιδέους, που στεκόντουσαν αρκετά καλά.
Επιθετικά η Χαλκίδα ήταν κάπως ...επιφυλακτική, αλλά έδειχνε ότι μπορεί να προκαλέσει ...ολική ζημιά στον Αιολικό και ένα από τα ζητούμενα του β' ημιχρόνου ήταν το ανέβασμα των Εμέκα και Πολίτη που έπρεπε να πάρουν στα πόδια τους περισσότερες πρωτοβουλίες και να «φτιάξουν» παιχνίδι.
Στην επανάληψη το ματς ήταν μοιρασμένο, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Η Χαλκίδα μάλιστα ευτύχησε να αποκτήσει και αριθμητικό πλεονέκτημα στο 67' όταν μετά από έναν διαπληκτισμό των Κριπιντίρη και Γιάννη Θωμά οδήγησε πρόωρα τον ποδοσφαιριστή του Αιολικού στα αποδυτήρια, ενώ στον αντίποδα ο Θωμάς ...κιτρινίστηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Μολονότι όμως η Χαλκίδα συνέχισε με ...έντεκα παίκτες έναντι ...δέκα του Αιολικού δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζαχαρή και έτσι το 1-1, όπως διαμορφώθηκε στο α' ημίχρονο παρέμεινε μέχρι το φινάλε.
Η ισοπαλία για τη Χαλκίδα μέσες άκρες κρίνεται ικανοποιητική και πλέον οι κυανόμαυροι από αύριο θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Αχαϊκή, που μετά την καμπάνα που έφαγε από την Π.Ε. της ΕΠΟ βρέθηκε στο βυθό του 3ου ομίλου με 1 βαθμό.
Υπενθυμίζεται όμως, ότι η Αχαϊκή πριν από ένα μήνα περίπου στο γήπεδο Βασιλικού είχε αποκλείσει τη Χαλκίδα από το Κύπελλο με σκορ 2-3. Ώρα για ...ρεβάνς!
     
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πέτρος Μίχος): Ζαχαρής, Κρητικός, Καδής, Τάχιας, Παληγεώργος, Κριπιντίρης, Ευσταθίου, Κεσίδης, Μπουρούς, Μανουσάκης, Ραζάκ Αμπντούλ (70' Χρήστου).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Μητακίδης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Σκαθαρούδης, Ντελέκος, Βεζιρτζόγλου, Πολίτης (79' Λούκας), Μπαλού (11' λ.τρ. Βαγγ. Ανέστης). 

http://www.egnomi.gr/

Η λίστα ιστολογioν