O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 3-1




Την πρώτη της νίκη στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής (μετά από 8 αγωνιστικές) σημείωσε σήμερα η Ιστιαία που επικράτησε με 3-1 του Ρήγα Φεραίου (στο Δημ. γήπεδο Ιστιαίας) κι έφτασε τους 5 βαθμούς.
 
Να σημειωθεί ότι η Ιστιαία κερδίζει φέτος για δεύτερη φορά τον Ρήγα Φεραίο (τον έκανε «πελάτη»), καθώς τον είχε νικήσει και στον θεσμό του Κυπέλλου Γ' Εθνικής και τον είχε αποκλείσει από τη διοργάνωση.
 
Η Ιστιαία σήμερα σ' ένα κομβικό ματς νίκησε απόλυτα δίκαια, καθώς ήταν πολύ καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και κατά διαστήματα ...καταιγιστική.
 
Η Ιστιαία αγωνίστηκε με τον Μάλτζαρη κάτω από τα δοκάρια, τους Πανάκη και Λαμπρόπουλο στόπερ, στα άκρα της άμυνας τους Μπουλγκουρίδη και Θόρια, αμυντικά χαφ ήταν οι Πουταχίδης και Στασινόπουλος, στις πτέρυγες οι Αργ. Στεργίου και Τσαούσης, στην κορυφή ο Ηλιόπουλος και πίσω από τον Ηλιόπουλο κινούνταν ο Αλεξίου.
 
Στο α' ημίχρονο η Ιστιαία ήταν εμφανώς ανώτερη και κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της.
 
Στο 2' μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Αργύρη Στεργίου, ο νεαρός εξτρέμ βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, επιχείρησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ, ξεγελώντας και τους θεατές που ...βιάστηκαν να πανηγυρίσουν.
 
Στο 7' όμως, το πολυπόθητο γκολ που άνοιξε το δρόμο της νίκης επιτεύχθηκε με σκόρερ τον Πανάκη.Από κόρνερ του Ηλιόπουλου, ο Πανάκης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
 
Στο 12', πάλι ο Πανάκης έγινε απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Mετά από μία στημένη φάση (φάουλ), νέα κεφαλιά του Πανάκη πέρασε ελάχιστα άουτ.
 
Μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου, η Ιστιαία μπορεί να μην έχασε κάποια άλλη κλασική ευκαιρία, αλλά ήταν απόλυτη κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλήθηκε ουδεμία στιγμή από τον Ρήγα Φεραίο.
 
Το β' ημίχρονο ξεκίνησε όπως είχε ξεκινήσει και το πρώτο. Δηλαδή με γκολ για την Ιστιαία, η οποία διπλασίασε τα γκολ της, ξανά με «δράστη» τον Πανάκη που βάλθηκε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.
 
Σε μία φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, στο 55', ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Πανάκης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έπιασε την κεφαλιά (η μπάλα βρήκε λίγο και τον Σέττο) και έκανε το 2-0.
 
Ο Ρήγας Φεραίος επιχείρησε να ...επιστρέψει στο ματς και τα κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα μειώνοντας σε 2-1.
 
Η Ιστιαία μέχρι να συνέλθει έχασε τον προσανατολισμό της μέσα στο γήπεδο, αλλά όχι για πολύ.
 
Όταν ξαναπήρε τα ηνία της αναμέτρησης έβαλε και τρίτο γκολ και επί της ουσίας κλείδωσε την πρώτη νίκη της ομάδας της Β. Εύβοιας στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής.
 
Στο 79' λοιπόν ο Αργύρης Στεργίου μπήκε στην περιοχή, με έξυπνη ντρίμπλα πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με φοβερό σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα προς την εστία. Στην πορεία της ...παρεμβλήθηκε κι ο Αλεξίου που την έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στα δίχτυα του Ρήγα Φεραίου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.
 
Εννοείται, ότι με το τελευταίο σφύριγμα της διαιτητή Ελένης Αντωνίου (Αν. Αττική) η πρώτη νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους της Ιστιαίας.
 
Επόμενο ματς για την Ιστιαία είναι εκτός έδρας με τον Θεσπρωτό.  
ΙΣΤΙΑΙΑ (Μίκι Τσίρκοβιτς): Μάλτζαρης, Μπουλγκουρίδης, Θόρια, Λαμπρόπουλος, Πανάκης, Αργ. Στεργίου, Πουταχίδης, Στασινόπουλος (75' Βασ. Ανέστης), Τσαούσης (80' Ηλ. Στεργίου), Αλεξίου (84' Χρ. Ανέστης), Ηλιόπουλος.


http://www.egnomi.gr/

Η λίστα ιστολογioν