O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΛΕΓΚΙΑ 8-4

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ σκόραραν οχτώ φορές

Το 8-3 της Μονακό επί της Λα Κορούνια από το 2003 δεν είναι πια το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού το ρεκόρ έσπασε.


Ντόρτμουντ και Λέγκια έγραψαν ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τον αγώνα τους να είναι πλέον αυτός με τα περισσότερα γκολ στο σύνολο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 8-4 με το οποίο επικράτησε η Ντόρτμουντ θα μείνει φυσικά για πάντα στις μνήμες όσων των παρακολούθησαν.

Η Λέγκια άνοιξε το σκορ με τον Πρίγιοβιτς στο 10' αλλά ακολούθησαν τρία γκολ των γηπεδούχων με τον Καγκάβα στο 17' και στο 18' και με τον Σαχίν στο 20'. Ο Πρίγιοβιτς και πάλι στο 24' έκανε το 3-2 αλλά ο Ντεμπελέ στο 29' και ο Ρόις στο 32' διαμόρφωσαν το 5-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη τα γκολ συνέχισαν να μπαίνουν σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό. Στο 52' ο Ρόις και πάλι σκόραρε για την Ντόρτμουντ και ο Κούχαρτσικ στο 57' μείωσε για τους Πολωνούς. Μέσα σε ένα δίλεπτο από το 81' μέχρι το 83' οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα ακόμα γκολ οι γηπεδούχοι με τον Πάσλακ και οι φιλοξενούμενοι με τον Νίκολιτς και το σκορ έγινε 7-4. Το γκολ που χρειαζόταν για να γίνει το ρεκόρ ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον έυστοχο πέναλτι του Μάρκο Ρόις που συμπλήρωσε χατ τρικ.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Μπάρτρα (62' Ντουρμ), Ρόντε, Πάσλακ, Σαχίν (70' Ομπαμεγιάνγκ), Καγκάβα, Κάστρο, Πούλισιτς, Ντεμπελέ (72' Σούρλε), Ρόις

Λέγκια: Τσέρζνιακ, Τσερβίνσκι, Πάζνταν, Μπερεζίνσκι, Ρέζνιτσακ, Κοπτσίνσκι, Γκιγιέρμε (55' Γιόντλοβιετς), Κούχαρτσικ, Ράντοβιτς, Οτζίτζα (75' Νίκολιτς), Πρίγιοβιτς (69' Βετέσκα)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ - ΡΕΑΛ 1-2

Χωρίς να εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ρεάλ πήρε την νίκη στην Λισαβόνα επί της Σπόρτινγκ με 2-1 και στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ντόρτμουντ για να πάρει και την πρώτη θέση στον όμιλο. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Βαράν στο 29' και με αυτό το γκολ πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδουχοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης το οποίο και πέτυχαν στο 80' με πέναλτι του Άντριεν Σίλβα. Ωστόσο τα «λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον βαθμό αφού ο Μπενζεμά στο 87' έδωσε την νίκη στην Ρεάλ

Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίσιο, Κόατες, Σεμέδο, Περέιρα, Ζέγκελαρ, Καρβάλιο, Σίλβα, Μάρτινς, Ρουίς (67' Σκελότο), Σέζαρ (62' Κάμπελ), Ντοστ (76' Αντρέ)

Ρεάλ: Νάβας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρτσέλο (71' Κοεντράο), Μόντριτς, Κόβασιτς, Λούκας, Μπέιλ (58' Ασένσιο), Ίσκο (67' Μπενζεμά), Ρονάλντο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

1.  Ντόρτμουντ 13
2.  Ρεάλ 11
3.  Σπόρτινγκ 3
4.  Λέγκια 1

Η λίστα ιστολογioν