O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το θαύμα των Χανίων

Μεγάλη έκπληξη από τους Χανιώτες

Τα Χανιά έκαναν το θαύμα, κέρδισαν με 1-2 στα Γιάννενα, πήγαν το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και εκεί με θαυμαστή ψυχραιμία (3-5) πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Τα έφερε έτσι το ματς, που στο τέλος δικαιώθηκαν όλοι οι Κρητικοί και οι λάτρεις των ποδοσφαιρικών εκπλήξεων.

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έκανε την επική ανατροπή (1-2) στο ματς με τον ΠΑΣ, πήγε το ματς στα πέναλτι και εκεί με θαυμαστή ψυχραιμία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου (3-5).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με μαξιλάρι ασφαλείας το 1-2 του πρώτου παιχνιδιού παρουσιάστηκε με εναλλακτική ενδεκάδα, με τον Γιάννη Πετράκη (απέναντι στην πρώην ομάδα του) να επιχειρεί εκτεταμένο rotation. Τα πάντα έδειχναν να κυλούν προβλεπόμενα, όταν Σαπαλίδης (39’) εκμεταλλεύτηκε κούρσα του Κρητικού από τα δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (1-0). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ξέχασαν ένα ποδοσφαιρικό αξίωμα.

Ουδέποτε ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου παράτησε ματς, πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Χανίων (δεύτερη επιστροφή), ο Έλληνας επιθετικός έριξε μέσα έναν άλλον Κρητικό (τον Στέλιο) και δικαιώθηκε.

Λίγο νωρίτερα βέβαια (43’) ο «Γιαννιώτης» Κρητικός (ο Τάσος) είχε αποβληθεί με δεύτερη κάρτα για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Ο «Κρητικός» Κρητικός (ο Στέλιος) λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (53’) με έξυπνη κεφαλιά σε φάουλ του Μαρτσάκη ισοφάρισε και το θρίλερ ξεκίνησε κάπου εκεί.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία, ο ΠΑΣ ταμπουρώθηκε πίσω και άρχισε να παίζει με το ρολόι. Το πλήρωσε από φάση καρμπόν. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, η άμυνα των γηπεδούχων κοιμήθηκε σε εκτέλεση φάουλ του Πάγκαλου και ο Γκότοβος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (85’) έκανε το 1-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ξύπνησαν. Πήραν τον έλεγχο, πίεσαν, είχαν δοκάρι (102’) με τον Ίλιτς, μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 120’ με τον Τζημόπουλο (σωτήρια απόκρουση Σικαλιά), μα τα πέναλτι ήταν αναπόφευκτα.

Εκεί, ο Μανιάς σημάδεψε το δοκάρι, οι Χανιώτες ευστόχησαν και στα 5 χτυπήματα και με απίστευτο τρόπο πήραν την επική πρόκριση (3-5), γράφοντας μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες στην ποδοσφαιρική ιστορία τους.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Χαρίσης, Ηλιάδης (79’ Μανιάς), Αυγενικού (60’ Τζημόπουλος), Γιάκος (100’ Ίλιτς), Κρητικός, Σαπαλίδης.

Χανιά (Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Γκότοβος, Κοντέων, Εσόνο, Οικονομόπουλος, Ενγκουέμ, Καραγιάννης (104’ Γανωτής), Γκούμας (46’ Κρητικός), Γκονζάλες, Πάγκαλος, Αλέκου (46’ Μαρτσάκης).

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Κρητικός 0-1
Μανιάς δοκάρι
Γκότοβος 0-2
Ντάσιος 1-2
Γκονζάλες 1-3
Ναδάλες 2-3
Κοντέων 2-4
Τζημόπουλος 3-4
Πάγκαλος 3-5 

Η λίστα ιστολογioν