O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΥΜΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ 91-59

Είκοσι νίκες συμπλήρωσε ο Γυμναστικός, μετά την άνετη επικράτηση επί του Αμαρουσίου. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν σχετικά κοντά στο σκορ για 27-28 λεπτά, αλλά στην συνέχεια οι Κουμιώτες ΄΄πάτησαν γκάζι΄΄ και έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΄΄ουραγό΄΄ Αθηναϊκή ομάδα, αυξάνοντας την απόσταση στο σκορ μέχρι το φινάλε. Πλέον η Ευβοιώτικη ομάδα χρειάζεται άλλες τρεις επιτυχίες (στις υπολειπόμενες τέσσερις αγωνιστικές), για ναεξασφαλίσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2. Οι Αμαρουσιώτες (μπασκετμπολίστες και πάγκος) διαμαρτύρονταν αρκετά συχνά στους διαιτητέςγια τις αποφάσεις τους.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων είναι πολύ μεγάλη, γι΄ αυτό η Κύμη βρίσκεται στην κορυφή και το ιστορικό Μαρούσι (πριν 15 περίπου χρόνια σήκωσε ευρωπαϊκή κούπα) στην τελευταία θέση και αυτό φάνηκε στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν άναρχα, χωρίς οργάνωση στο παιχνίδι και οι περισσότεροι απ΄ τους 59 πόντους που πέτυχαν, προήλθαν από ατομικές προσπάθειες της ΄΄τριάδας΄΄ Μίχαλου, Τσακίρη και Κουπίδη. Άλλοι είναι οι λόγοι της βαριάς ήττας (και της συνολικής φετινής παρουσίας στην Β΄ Εθνική) της ομάδας του κ. Κεραμιδά και όχι η διαιτησία.
Οι γηπεδούχοι, χωρίς να κάνουν εντυπωσιακό ξεκίνημα, πήραν προβάδισμα 3-4 καλαθιών από νωρίς. Σαφέστατα όμως, φαίνονταν επηρεασμένοι και λίγο ΄΄μουδιασμένοι΄΄ απ΄ την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Κερατσίνι. Με καλάθι του Κολώκα οι Κουμιώτες έφτασαν στο +15(33-18) ένα λεπτό μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά το Μαρούσι κατάφερε τρία λεπτά μετά να ρίξει την διαφορά κάτω απ΄ τους 10 πόντους (35-27), με τρίτο εύστοχο τρίποντο του Κουπίδη, που στο πρώτο μέρος έβρισκε στόχο σχεδόν κάθε φορά που ήταν ακάλυπτος. Με δίποντο του ίδιου, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 5 (40-35), ενάμιση λεπτό πριν την ανάπαυλα. Στο α΄ ημίχρονο πέτυχε 18 πόντους, αλλά στην επανάληψη, η αντίπαλη άμυνα εστίασε πάνω του, ο ίδιος κουράστηκε και ΄΄σίγησε΄΄, κάνοντας λάθη και υπερβολικές επιθετικές προσπάθειες.
Ο Γυμναστικός είχε προβάδισμα γύρω στους δέκα πόντους, χωρίς όμως να μπορεί να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παιχνίδι, στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου. Τελικά ΄΄σφίγγοντας΄΄ την άμυνα και αυξάνοντας την συγκέντρωση τους, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν -για πρώτη φορά- στο +18 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με ένα γρήγορο σερί 8-0. Ο καλός τους ρυθμός συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και αφήνοντας τους Μαρουσιώτες χωρίς πόντο για 8 αγωνιστικά λεπτά, διεύρυναν το σερί στο 20-0, φτάνοντας στο +30 (78-48), στο πεντάλεπτο για την λήξη. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαντώνιου, οι συνεχείς διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, πείσμωσαν και…θύμωσαν τους παίχτες του Γυμναστικού, που ήθελαν να ΄΄τιμωρήσουν΄΄ τους αντιπάλους (και προφανώς να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου). Έτσι οι παίχτες των Κουμιωτών έπαιξαν με πάθος ως το τέλος -συχνά με πίεση σ΄ όλο το γήπεδο στις άμυνες- και έτσι φυσιολογικά η μεγάλη διαφορά διατηρήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να τα έχουν μάλλον χαμένα, σημειώνοντας μόλις 11 πόντους συνολικά στα τελευταία 13-14 αγωνιστικά λεπτά.
-Ο Σωκράτης Γκιζογιάννης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα της Κύμης, αποτέλεσε διαρκή ΄΄πονοκέφαλο΄΄ για την άμυνα των αντιπάλων, κέρδισε ριμπάουντ και μάχες και δικαιούται τον ΄΄τίτλο΄΄ του κορυφαίου της συνάντησης.
-Για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε (δηλώθηκε στην 12δα) ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που είχε έναν μικροτραυματισμό τις προηγούμενες μέρες.
-Ο Γιάννης Κακιούζης μετά από διεκδίκηση ριμπάουντ, ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και αποσύρθηκε στον πάγκο οριστικά. Τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.
-΄΄Θέλουμε μόνο νίκες ως το τέλος, δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα του Φάρου, όλα εξαρτώνται από εμάς΄΄, είπε ο Βασίλης Μπρατσιάκος, ενώ στην συνέχεια δήλωσε ότι ΄΄όταν βρήκαμε την συγκέντρωση μας, πήραμε μεγάλη διαφορά. Αν αυτό είχε γίνει πιο νωρίς, το σκορ θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις΄΄. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχείς διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων δηλώνοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Αυτήν την νοοτροπία πληρώνει το Μαρούσι, γι΄ αυτό και έχει καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.΄΄
-Ιδιαίτερα εριστική συμπεριφορά είχε ο Νίκος Μίχαλος, ο οποίος προσπάθησε αρκετές φορές βωμολοχώντας, ν΄ ανοίξει…΄΄διάλογο΄΄ με τους φιλάθλους. Παράλληλα…γκρίνιαζε συνεχώς στους διαιτητές και στους αντιπάλους του.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-18, 45-37, 66-48, 91-59.
ΓΣ Κύμης (Μπρατσιάκος): Σέττος 3(1), Παπαντωνίου 9, Πανταζής 4, Κατράνας 5(1), Κωνσταντακόπουλος 8(2), Γκιζογιάννης 31(3), Κολώκας 13(2), Λόλας 9, Κακιούζης 5, Ερεβμπεναζιε, Σκουλούδης 4.
Μαρούσι (Κεραμιδάς): Γιαννουλακος 2, Τσουπάκης, Τσακίρης 18, Μίχαλος 16(2), Αλεξίου, Κουπίδης 21(5), Παπαδημητρίου, Στράγκας 2, Μαστροκωστόπουλος, Τόλιας, 

Η λίστα ιστολογioν