O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τιτανομαχία Μπάρτσα - Μπάγερν

Τσάβι εναντίον Ριμπερί σε παλιότερη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ στα ημιτελικά όπως αναμενόταν έβγαλε σπουδαία ματς αφού και οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν είναι μεγάλες.

Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα αυτό είναι η τιτανομαχία της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν. Οι δύο ομάδες που δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση θα κονταροχτυπηθούν με τα προγνωστικά να είναι πραγματικά αδύνατο να γίνουν. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι βρίσκονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους και συνεχίζουν και στο Κύπελλο. Είναι δηλαδή μέσα σε όλους τους τίτλους. Όσο για την παρέλαση αστέρων που θα γίνει είναι απίστευτη, Μέσι, Σουάρες, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Ράκιτς, Τσάβι από την μία. Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι, Ριμπερί, Λαμ, Νόιερ από την άλλη. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που κάνει αυτό το ζευγάρι πολύ ξεχωριστό είναι η επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στην πόλη που μεγαλούργησε τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Αυτή την φορά όμως έρχεται σαν αντίπαλος. Όλα αυτά κάνουν τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν πολύ ξεχωριστά.

Το άλλο ζευγάρι είναι η Ρεάλ με την Γιουβέντους που έχουν πίσω τους κι αυτοί μια πολύ μακριά ιστορία. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του 1998 με νικήτρια την Ρεάλ, αλλά όλες τις φορές που έπαιξαν σε διπλές αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ την πρόκριση την πήρε η Γιουβέντους. Σήμερα η Ρεάλ είναι πιο φαντεζί σαν ομάδα ενώ η «βέκια σινιόρα» είναι περισσότερο κοντρολαρισμένη. Ασφαλή προγνωστικά ούτε σε αυτό το ζευγάρι μπορούν να γίνουν. Αν η Γιουβέντους επιβάλει τον δικό της ρυθμό και σταματήσει την επιθετική μανία της «βασίλισσας» θα έχει το προβάδισμα. Αν όμως η Ρεάλ βρει τους χώρους για να τρέξει την αντίπαλο της θα έχει εκείνη το πάνω χέρι.

Εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε κλήρωση για τα ημιτελικά και του Γιουρόπα Λιγκ. Το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στην κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη και την Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» των πολλών Ισπανών θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ρεκόρ της Σεβίλλης να γίνει η πρώτη ομάδα της ιστορίας που θα υπερασπιστεί τον τίτλο στην συγκεκριμένη διοργάνωση για δεύτερη φορά, το είχε κάνει το 2006 και το 2007. Οι Ιταλοί μάλιστα δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται τόσο για το πρωτάθλημα ρίχνοντας το βάρος τους στην Ευρώπη. Από την άλλη η Σεβίλλη είναι πάντα στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στην Πριμέρα και μένει να δούμε πως θα τα διαχειριστεί και τα δύο. Τέλος η Νάπολι θα αντιμετωπίσει την ομάδα έκπληξη της Ντνιέπρ. Θεωρητικά οι «παρτενοπέι» είναι το φαβορί αλλά αν δεν προσέξουν μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 5 και 6 Μαΐου οι πρώτοι αγώνες και στις 12 και 13 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ τα πρώτα ματς θα λάβουν χώρα στις 7 Μαΐου και οι επαναληπτικοί στις 14 του μήνα. 

Η λίστα ιστολογioν