O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΕΚ χαλκ 4-3 ΚΥΠΕΛΟ


Εκπληκτικό παιχνίδι στο γήπεδο της Ερέτριας όπου για την προκριματική φάση, του Κυπέλλου Εύβοιας 2016, ο Απόλλωνας υποδέχθηκε την φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ Χαλκίδας! Ήταν ένα ντέρμπι στο οποίο δεν υπήρχε φαβορί, όμως λόγω ονομάτων και λόγω της νίκης της στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ Χ. είχε ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά νίκης και πρόκρισης…
Ο Απόλλωνας με τον νεαρό τεχνικό, Δημήτρη Βαλκάνο, στον πάγκο έχει δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης, έχει μπει στο γκρούπ των πρωταγωνιστών στο πρωτάθλημα και γενικότερα παρουσιάζει ένα αξιόμαχο και ικανότατο σύνολο…

Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή και σε πολλές περιπτώσεις, έντονη βροχόπτωση, που έκανε το γήπεδο πολύ βαρύ κάτι που σίγουρα δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και όσο περνούσε η ώρα, η κατάσταση του γηπέδου γινόταν χειρότερη…
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες του ΄΄Δικέφαλου΄΄ να μπαίνουν πολύ δυνατά, να κλείνουν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους και να αναζητούν το γρήγορο γκολ, κάτι που το πέτυχαν μόλις στο 5’!
Μέχρι το πρώτο τέταρτο το παιχνίδι κύλισε σ’ αυτό τον ρυθμό, τότε σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μώρος κέρδισε πέναλτι που έδωσε την ευκαιρία στους Απολλωνιστές να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια!
Οι ΄΄κιτρινόμαυροι΄΄ ξεπέρασαν τον αιφνιδιασμό και βγήκαν πάλι στην επίθεση, για να βρεθούν και πάλι μπροστά στο σκορ, στο 22’, κάτι όμως που δεν κράτησε πολύ  αφού οι παίκτες του Απόλλωνα βρήκαν τα πατήματά τους και πέρασαν στην αντεπίθεση, ισοφάρισαν και έκαναν την ολική ανατροπή, πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 3-2, πλήγμα για την ΑΕΚ Χ. η αναγκαστική αλλαγή του Ξιφαρά που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με αντίπαλό του στο 22’!
Το β’ μέρος είχε λιγότερα γκολ, όμως ήταν εξίσου ενδιαφέρον και συναρπαστικό! Μοιρασμένη υπεροχή στο ξεκίνημα, για να πιέσει η ΑΕΚ Χ. στην συνέχεια αναζητώντας την ισοφάριση, κάτι που ήρθε με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού! Νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθώς οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να πτοούνται και με ηγέτη τον εκπληκτικό Γκ. Τόρα, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, καθώς οι της ΑΕΚ Χ. έδειχναν να υποχωρούν κάπως… Το 4ο γκολ που πέτυχε ο Τόρα ήταν απόρροια, φοβερής ατομικής προσπάθειας και εκπληκτικής έμπνευσης ενέργειας και ήταν αυτό που τελικά έδωσε την νίκη και την πρόκριση στον Απόλλωνα, που με λίγη προσοχή στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον 2 γκολ ακόμα…
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Σταματάκο να βλέπει δύο κίτρινες  κάρτες και φυσικά την κόκκινη, για διαμαρτυρίες, που δεν χρειάζονταν, ήταν εντελώς αδικαιολόγητος…
Ακολούθησαν τρελoί πανηγυρισμοί από τους παίκτες του Δημ. Βαλκάνου, για την σπουδαία εμφάνιση και την μεγάλη πρόκριση…
*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:
  • 5’ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, σέντρα του Ξιφαρά και ο Σεϊνταράσι μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ, ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ Χ.!
  • 12’ σουτ του Τόρα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δεν ανησυχεί τον Μόνο…
  • 14’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, ο Μώρος ελίσσεται και μπαίνει στην περιοχή όπου στην προσπάθειά του να τον ανακόψει ο Μπελίτσος τον ανατρέπει, πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Τόρα και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια…!
  • 16’ δυνατό σουτ του Τσιβίκα και ο Τζαβάρας διώχνει εντυπωσιακά…
  • 22’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-2, από δεξιά ο Μπασούκος, κάνει κούρσα σεντράρει υποδειγματικά στον Τσιβίκα που με άψογο πλασέ δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του!
  • 30’ ΓΚΟΟΟΛ! 2-2, εντυπωσιακό σόλο του Τόρα, που βγάζει ασίστ στον Μώρο και ο τελευταίος πλασάρει έξοχα ισοφαρίζοντας, για μια ακόμα φορά για την Ερέτρια!
  • 35’ ΓΚΟΟΟΛ! 3-2, ολική ανατροπή για τον Απόλλωνα όταν εντυπωσιακά ο Τόρα, σεντράρει στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ Χ. και πανέξυπνα ο Μεμάϊ, με προβολή νικά τον Μόνο και δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Ερέτριας…
  • 37’ πολύ ωραία σέντρα του Παπαδέδε από αριστερά, κεφαλιά από κοντά του Μπελίτσου μπλοκάρει σταθερά ο Τζαβάρας…
  • 60’ διπλή εντυπωσιακή επέμβαση του Τζαβάρα, σε κόρνερ αρχικά και επικίνδυνη σέντρα στη συνέχεια του Πατσατζόγλου…
  • 61’ ΓΚΟΟΟΛ! 3-3, ο Τσιβίκας βρίσκεται στο ύψος της περιοχής έχει δύο αντιπάλους μπροστά του όμως δεν διστάζει και πιάνει, ξαφνικό, δυνατό και ευθύβολο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Τζαβάρα!
  • 63’ ΓΚΟΟΟΛ! 4-3, το ΄΄χρυσό γκολ΄΄ για τους γηπεδούχους, ήταν ο Τόρα που πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και προχώρησε προς την εστία του Μόνου, ΄΄χορεύοντας΄΄ κυριολεκτικά όποιον πήγε να τον ανακόψει, φτάνοντας σε θέση βολής λίγο έξω από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύεται σκοράρει!
  • 84’ ο Μώρος βρίσκεται μέσα στην περιοχή τετ-α-τετ με τον Μόνο, προσπαθεί να τον πλασάρει, όμως η μπάλα κωλάει στα νερά και προφταίνει ο πορτιέρο της ΑΕΚ Χ./ και μπλοκάρει την μπάλα…
  • 89’ ο Απόλλωνας κερδίζει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, το εκτελεί θαμάσια ο Ρούσσος, για να στείλει την μπάλα να χτυπήσει στην συμβολή των δοκών (΄΄Γ΄΄) και ν’ απομακρυνθεί…
  • 90+4’ για συνεχόμενες διαμαρτυρίες βλέπει δύο κίτρινες κάρτες ο Σταματάκος και αποβάλλεται…!
Διαιατητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Βελέτζας, που τα πήγε πάρα πολύ καλά, σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, άριστοι και οι συνεργάτες του Δαυϊδ Πριόνας και Κων. Κωνστάντιος.
ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας (Δημήτρης Βαλκάνος):  Τζαβάρας, Ρούσσος, Λιατίφης, Βελαέτης, Ντουλαβέρης, Τσολάκος, Μεμάϊ (76’ Σταματάκος), Ευγενίου, Φραγκάκης (90’ Σμπιλίρης), Τόρα, Μώρος (90+3’ Ντούρμας).
ΑΕΚ Χαλκίδας (Δημήτρης Ερμήλιος): Μόνος, Μπελίτσος, Παπαδέδες,. Μπισμπικόπουλος (75’ Φτούλης), Παλαιολόγος, Παριανός, Μπασούκος, Ξιφαράς (λτ 22’ Λαφαζάνης), Σεϊνταράσι, Πατσατζόγλου, Τσβίκας.

Η λίστα ιστολογioν