O KAIΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

1

eraspor

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ελλήσποντος -Απόλλων Ερέτριας 0-0


Στο πρώτο μέρος μετά το πρώτο τέταρτο,  ΟΙ φιλοξενούμενοι πήραν ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Των κινήσεων Αναδείχτηκαν Ελλήσποντος Ισόπαλοι ΚΑΙ την ομάδα Απόλλων Ερέτρια ΓΙΑ Τρίτη ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Χρόνο , που έχουν αναμετρηθεί ισάριθμες φορές (1-1 πέρσι στην Λάμψακο, 0-0 ΣΤΗΝ Ερέτρια). Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό και ελάχιστες φορές οι δυο αντίπαλοι προσπάθησαν να παίξουν με την μπάλα κάτω . ΟΛΑ αυτά Παρ ΗΤΑΝ  μαχητικό ΚΑΙ αγωνιώδες προσόντων Ως ΣΤΟ τέλος , σ ένα ματς που φαινόταν ότι αν κάποιος έβαζε γκολ θ αγκάλιαζε το τρίποντο . Μπορεί αυτό τελικά να μην συνέβη, αλλά και οι δυο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα πρωτοβουλία κινήσεων και αντίστοιχα αξιόλογες ευκαιρίες .

ΚΑΙ απείλησαν ΓΙΑ Πρώτη ΦΟΡΑ ΣΤΟ 17  με διαγώνιο σουτ του Μώρου, που έφυγε λίγο έξω. Πέντε λεπτά πριν οι Λαμψακιώτες δημιούργησαν την μοναδική αξιόλογη τελική τους στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο , μετά από παράλληλη του Νάνου, η μπάλα έφτασε στον Νικολάου, που την έστρωσε στον αμαρκάριστο Κούτρα ο οποίος με δυνατό μακρινό σουτ , την έστειλε άουτ. Οι Ερετριείς λοιπόν,  απείλησαν ξανά στο 36 Τόρα ΤΟΝ ΜΕ  ΝΑ κλέβει ΤΗΝ Μπάλα Μέλους Απ ΤΟΝ Νόνα ΚΑΙ ΝΑ τροφοδοτεί μες ΤΗΝ Περιοχή  ΜΕ ΤΟΝ κάθετη ΜΩΡΟ , οποίος ΛΙΓΟ Ο πριν ΤΗΝ τελική Γραμμή  σούταρε ΚΑΙ το η Μπάλα ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Χιώτη, χτύπησε το κάθετο δοκάρι Δεξί  ΤΟΥ ΚΑΙ έφυγε κόρνερ. Στην συνέχεια, μετά την εκτέλεση του, ο Ντουλαβέρης πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να παίρνει παράλληλη τροχιά προς το τέρμα και στο δεύτερο δοκάρι , εκεί που κανένας παίχτης των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα . Τρία λεπτά μετά ο Τόρα, με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μώρο (που απ την στιγμή που άλλαξε πλευρά με τον Αγραφιώτη και πέρασε απ τα δεξιά έκανε πιο επικίνδυνη την ομάδα του ) στον κενό χώρο, όμως ο τελευταίος είχε απελπιστικά κακό τελείωμα και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα ο Χιώτης χρειάστηκε να βγει και να διώξει την μπάλα , πριν την τσιμπήσει ο Μώρος, που ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε μια καλή στιγμή της ομάδας του .
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες,  συνέχιζαν ΝΑ παίζουν κυρίως ΜΕ μακρινές μπαλιές ΚΑΙ κάπως ΕΤΣΙ Δημιουργήθηκε το η Πρώτη ΦΑΣΗ ΤΟΥ δεύτερου μέρους, με τον Μώρο να γίνεται αποδέκτης για ακόμη μια φορά και με δυνατό σουτ απ τα όρια της περιοχής , έστειλε την μπάλα δίπλα απ το απ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χιώτη. Σταδιακά  ΟΙ γηπεδούχοι άρχισαν ΝΑ κερδίζουν μέτρα Διάμετρος: ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΙ ΑΥΤΟ είχε Σαν αποτέλεσμα ΜΕΤΑ Από αρκετή Ώρα ΝΑ απειλήσουν, με εκτέλεση φάουλ του Νάτση και καρφωτή κεφαλιά του Κωβού , μέσα από την μικρή περιοχή, που από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Στο τελευταίο 20λεπτο η υπεροχή του Ελλησπόντου ήταν ακόμη πιο αισθητή και πίεσε αρκετά ψάχνοντας το γκολ της νίκης , το οποίο έψαξε στο 70 με σέντρα του Κατσικαβάλη. Ο Έρμης Τόρα προσπάθησε να διώξει, βρήκε ΤΗΝ ΑΛΛΑ Μπάλα ΑΠΛΑ ΜΕ τις άκρες Των δακτύλων ΤΟΥ ΚΑΙ  ουσιαστικά ΤΗΝ έστρωσε ΣΤΟ δεύτερο δοκάρι ΣΤΟΝ Κωβό, όμως μάλλον που αιφνιδιάστηκε  ΚΑΙ ΔΕΝ μπόρεσε ΝΑ κανει Κάτι. Παρόμοια αντέδρασε μη αποτελεσματικά ο Κούτρας, που πήρε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής μετά από παράλληλη του Σιγανού , αφού δεν έκανε καλό κοντρόλ και έτσι δεν μπόρεσε να σουτάρει . Αρκετά άστοχα ήταν και τα σουτ, ΣΤΟ 77 και 80, των Τζαφέρου και Σιγανού αντίστοιχα. Τέλος,  κόντρα στην ροή του αγώνα, Ερέτρια ΔΕΝ το η μπόρεσε ΝΑ εκμεταλλευτεί κακή έξοδο ΤΟΥ Χιώτη  ΣΤΟ 84, που τροφοδότησε τον Κρεμασμένο, που απ το χώρο του κέντρου, επιχείρησε να ... κρεμάσει με ψηλοκρεμαστό σουτ τον αντίπαλο πορτιέρο, όμως η μπάλα έφυγε έξω, μακριά απ την κενή εστία των φιλοξενουμένων.
Φωτογραφίες:  Χρήστος Σεφερλης
Ελλήσποντος (Καρβέλης):  Χιώτης, Κατσικαβάλης, Νάτσης, Τριανταφύλλου, Κουσερής, Νόνας, Νικολάου (63 Σιγανός λ.τ.), Τζαφέρος (82 Λάζρι), Κωβός, Κούτρας, Νάνος (59 Μπαϊμπάκης).
Απόλλων Ερέτριας (Βαλκάνος):  . Τόρα Ερ, Σμπιλίρης, Μετσανάι, Ρούσσος (67 Κρεμασμένος), Φουρμούζης, Ντουλαβέρης, Κάκος (59 Τρεκάι), Φραγκάκης, Αγραφιώτης, Τόρα Γ, Μώρος..

Η λίστα ιστολογioν